Top Menu

NATJEČAJ JAČANJA KONKURENTNOSTI

Vjerodatno ste upoznati da je MINPO (www.minpo.hr) je krajem prošle godine objavio natječaj jačanja konkurentnosti za dvije poduzetničke skupine:

Grupa 1. Jačanje konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva

Grupa  2. Jačanje konkurentnosti turizma

 u segmentu osuvremenjivanje i unaprjeđenje kvalitete postojećih ugostiteljskih smještajnih objekata.

Dodjelom bespovratnih sredstava pružit će se potpora razvoju konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva kroz pomaganje održivog razvoja proizvodnje, jačanje malog i srednjeg poduzetništva i sposobnosti poduzeća da se natječu na međunarodnim tržištima, povećavajući na taj način regionalnu konkurentnost i brži gospodarski rast.

Program dodjele bespovratnih sredstava također će doprinijeti održivom razvoju turizma povećanjem konkurentnosti turističkog sektora.

Za razliku od prijašnjih natječaja ovaj natječaj je u potpunosti usklađen s procedurama i pravilima EU – od načina prijave pa sve do vođenja i administriranja projekta npr. provedba javne nabave sukladno PRAG-u.

To znači da više nije u fokusu izolirana potreba poduzetnika kao što je npr. nabava stroja već se razmatra razvoj cjelokupnog poslovanja, čiji će se efekti u fazi provedbe doista morati dokazati! Također, budući da je početni investicijski prag > 7,6 milijuna kuna zahtijeva se priprema složene dokumentacije kao što su studije izvodivosti, poslovni plan i priprema prateće tehničke dokumentacije.

U dosadašnjih 15-godina rada pripremili smo  i vodili niz složenih projekata – od EU projekata do nacionalnih programa poticaja gdje smo samo za jednog klijenta osigurali blizu 1.5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Uvjereni smo da zajedničkom partnerskom suradnjom u relativno kratkom roku do 21. veljače možemo napraviti kvalitetnu pripremu sa svim zahtjevnim elementima natječaja.

Ukoliko imate jasno definiranu potrebu stojimo Vam na raspolaganju za sve dodatne informacije i pomoć svake vrste.

Poslovno savjetovanje

Poslovno savjetovanje

Kroz više od desetljeće rada tima poslovnih savjetnika za malo i srednje poduzetništvo profilirala se usluga koja povezuje teorijska znanja modernog menadžmenta za uspješnu primjenu.

Edukacija

Edukacija

Vjerujemo u funkcionalna rješenja - rješenje ne smije biti samo sebi svrhom, ono treba imati dodanu vrijednost za klijenta. Edukacija mora biti utemeljena na teorijskom znanju i dobroj praksi.

EU Fondovi i potpore

EU Fondovi i potpore

Članstvo u Europskoj uniji poticaj je da snažnije pokrenemo unutarnje reforme koje su važne za našu dobrobit kao i da očuvamo nacionalne i kulturne jedinstvenosti.

Normirani sustavi upravljanja

Normirani sustavi upravljanja

Bavimo se sustavom upravljanja kvalitetom od svog osnutka 1998. godine. U periodu do danas, na uvođenju sustava kvalitete prema standardu iz serije ISO 9000 radili smo sa više od 100 klijenata.