Top Menu

Sistematizacija radnih mjesta


Svaki zaposlenik predstavlja unikatan i neponovljiv izvor konkurentske prednostiSistematizacija je kratak popis i opis poslova koje zaposlenici obavljaju na radnim mjestima. Svakom radnom mjestu koje ima određeni naziv odgovara i određeni popis i opis poslova. Popis i opis poslova u sistematizaciji smatraju se sastavnim dijelom ugovora o radu.


Kome i zašto treba?

 • Poduzećima sa preko 20 zaposlenih koji prema članku 130. Zakona o radu imaju obvezu donošenja internog pravilnika o radu
 • Poduzećima koja su naglo narasla, te im se broj zaposlenih povećao, pa imaju potrebu za preciznim definiranjem i delegiranjem zadataka
 • Svakom poduzeću u kojem postoji niz nesporazuma i nedostatak komunikacije među zaposlenima
 • Svima koji žele dobiti kvalitetnu podlogu za uspostavu sustava motivacije i nagrađivanja kroz plaću

Međutim sistematizacija radnih mjesta je samo dio složenog pojma Upravljanja ljudskim potencijalima.


Kako bi saznali naša iskustva na polju sistematizacije radnih mjesta i strukturiranja sustava plaća i nagrađivanja djelatnika slobodno nam se obratite na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Kako Vam Consultor može pomoći?

Consultor Vam može pomoći u izradi sistematizacije radnih mjesta kojim ostvarujete višestruku dobit za Vašu tvrtku, kroz sljedeće glavne korake:

 1. Snimka stanja uz definiranje poslovnih procesa tvrtke i opisa radnih mjesta
 2. Oblikovanje politika i smjernica organizacije kao podlogu za vredovanje radnih mjesta i nagrađivanje djelatnika
 3. Izrada pravilnika i ugovora na nivou cijele tvrtke
 4. Izrada jasne organizacijske sheme iz koje su vidljive odgovornosti i ovlasti unutar tvrtke
 5. Uvođenje sustava motivacije i nagrađivanja kroz plaću za poslove koji direktno utječu na napredak i razvoj poduzeća (opcija)
 6. Unapređenje i razvoj organizacije kroz periodičko usklađivanje sustava (opcija)
 7. Organizacija periodičkih procjena zaposlenika (opcija)

Poslovno savjetovanje

Poslovno savjetovanje

Kroz više od desetljeće rada tima poslovnih savjetnika za malo i srednje poduzetništvo profilirala se usluga koja povezuje teorijska znanja modernog menadžmenta za uspješnu primjenu.

Edukacija

Edukacija

Vjerujemo u funkcionalna rješenja - rješenje ne smije biti samo sebi svrhom, ono treba imati dodanu vrijednost za klijenta. Edukacija mora biti utemeljena na teorijskom znanju i dobroj praksi.

EU Fondovi i potpore

EU Fondovi i potpore

Članstvo u Europskoj uniji poticaj je da snažnije pokrenemo unutarnje reforme koje su važne za našu dobrobit kao i da očuvamo nacionalne i kulturne jedinstvenosti.

Normirani sustavi upravljanja

Normirani sustavi upravljanja

Bavimo se sustavom upravljanja kvalitetom od svog osnutka 1998. godine. U periodu do danas, na uvođenju sustava kvalitete prema standardu iz serije ISO 9000 radili smo sa više od 100 klijenata.