Top Menu

Ministarstvo turizma objavilo 12 natječaja za dodjelu potpora u 2009.

Ministarstvo turizma objavilo je na svojim web stranicama dvanaest javnih poziva kojima i u ovoj godini dodjeljuje bespovratne financijske potpore za raznolike razvojne turističke projekte.

Riječ je o bespovratnim potporama u vrijednosti do najviše 100.000,00 kn po projektu, koji se mogu iskoristiti tijekom 2009. godine do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30.rujna 2009. godine., stoga treba odmah reagirati.
Izdvajamo novi natječaj za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije kojim Ministarstvo sufinancira programe i projekte trgovačkih društava i obrtnika.

Predmet sufinanciranja su projekti kontinuiranog poboljšanja kvalitete poslovanja i pružanja usluge, te razvijanja konkurentskih prednosti.

U nastavku prenosimo navedeni javni poziv...


REPUBLIKA HRVATSKA

MINISTARSTVO TURIZMA

Prisavlje 14, 10000 Zagreb

objavljuje

O T V O R E N I  J A V N I  P O Z I V

za kandidiranje projekata za dodjelu državnih potpora male vrijednosti programima i projektima za unapređenje kvalitete ugostiteljske industrije

I. Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva za sufinanciranje programa i projekata te izradu projektne dokumentacije usmjerenih na aktivnosti poduzetnika u ugostiteljstvu radi kontinuiranog poboljšanja kvalitete poslovanja i pružanja usluge uvođenjem inovacija, novih tehnologija i razvijanja konkurentnih prednosti.

II. Sredstva će se odobravati za projekte koji ostvaruju sljedeće ciljeve:

- uvođenje, certifikaciju i održavanje HACCP sustava

- uvođenje, certifikaciju i održavanje sustava kvalitete 9001:2000

- uvođenje sustava upravljanja okolišem u ugostiteljski objekt

- uvođenje metodologije čistije proizvodnje u ugostiteljski objekt

- poticanje marketinških aktivnosti (promotivni materijali, izrada web stranice)

- poticanje posebnih programa (npr. izgradnja wellness-a i sl.)

- poticaj ulaganja u energetsku učinkovitost

III. Sredstva su namijenjena trgovačkim društvima i obrtima na području RH.

IV. Potrebna dokumentacija za kandidiranje projekta:

- obrazac zahtjeva

- dokaz o pravnom statusu predlagatelja/nositelja projekta (izvadak iz sudskog ili obrtnog registra, obrtnica)

- rješenje o razvrstavanju i kategorizaciji ugostiteljskog objekta odnosno rješenje o minimalnim uvjetima za vrstu ugostiteljskog objekta

- izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika koja sadrži podatke o svim dodijeljenim državnim potporama male vrijednosti koje su predlagatelju dodijeljene unazad tri godine do dana podnošenja zahtjeva (nositelj i naziv projekta te iznos dodijeljenih sredstava). Tekst izjave nalazi se na internet stranicama Ministarstva.

- kratki opis Programa/projekta – idejni projekt, vrijeme/rok provedbe projekta, projektnu dokumentaciju i dr.

- troškovnik provedbe projekta

- foto-dokumentaciju postojećeg stanja (objekta, okoliša i sl.)

- potvrdu nadležne Porezne uprave o nepostojanju duga prema državi.

Cjelovit tekst Programa i obrazac Zahtjeva te Izjave sastavni su dio ovog Javnog poziva i nalaze se na Internet stranicama Ministarstva (www.mint.hr)

V. Prijave za dodjelu sredstava razmatra Povjerenstvo osnovano u Ministarstvu turizma. Odluku o dodjeli sredstava donosi ministar temeljem prijedloga Povjerenstva. Ministar s korisnikom klapa ugovor o međusobnim pravima i obvezama u realizaciji projekta. Sastavni dio Ugovora je bjanko zadužnica koju dostavlja korisnik u svrhu osiguranja povrata odobrenih sredstava u slučaju njihovog nenamjenskog korištenja.

Kandidiranjem projekta podnositelj zahtjeva je suglasan s javnom objavom podataka po Odluci o dodjeli sredstava.

VI. Pri donošenju odluke o dodjeli sredstava uzimati će se u obzir sljedeći kriteriji:

- faza realizacije projekta (udio već uloženih sredstava u ukupno potrebnim sredstvima)

- odnos tražene potpore i vlastitih ulaganja

 

Poslovno savjetovanje

Poslovno savjetovanje

Kroz više od desetljeće rada tima poslovnih savjetnika za malo i srednje poduzetništvo profilirala se usluga koja povezuje teorijska znanja modernog menadžmenta za uspješnu primjenu.

Edukacija

Edukacija

Vjerujemo u funkcionalna rješenja - rješenje ne smije biti samo sebi svrhom, ono treba imati dodanu vrijednost za klijenta. Edukacija mora biti utemeljena na teorijskom znanju i dobroj praksi.

EU Fondovi i potpore

EU Fondovi i potpore

Članstvo u Europskoj uniji poticaj je da snažnije pokrenemo unutarnje reforme koje su važne za našu dobrobit kao i da očuvamo nacionalne i kulturne jedinstvenosti.

Normirani sustavi upravljanja

Normirani sustavi upravljanja

Bavimo se sustavom upravljanja kvalitetom od svog osnutka 1998. godine. U periodu do danas, na uvođenju sustava kvalitete prema standardu iz serije ISO 9000 radili smo sa više od 100 klijenata.